2024 Yerel Seçimlerde Pendik Belediyesi Başkan Adayları

AK PARTİ VE CUMHUR İTTİFAKI BAŞKAN ADAYI AHMET CİN

1966 yılında Sakarya'da dünyaya geldi.

İlkokulu Sakarya'da, ortaokulu Pendik’te tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olan Ahmet Cin, vatani görevini Amasya'da yaptı.

Üniversiteden sonra profesyonel iş hayatına mali müşavir olarak başladı. Pendik'te mühendislik plastikleri imalatı ve ihracat yapan bir şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulundu. Refah Partisi Pendik İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve Fazilet Partisi’nde Pendik İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

1999 Yerel Seçimlerinde Fazilet Partisi'nden Pendik Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak seçildi. Aynı yıllarda Pendik Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak Pendik'te görev yaptı. 2012 yılında Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Altı yıl devam eden AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği sürecinde;

• 1. Bölge Teşkilatlardan Sorumlu İl Yönetim Kurulu Üyeliği

• Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı

• Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı

• Siyasi Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı ve Vekilliği

• 7 Haziran, 1 Kasım, 16 Nisan ve 24 Haziran Seçimlerinde İstanbul İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevlerini ifa etti.

Pendikspor Kulübü Başkanlığı başta olmak üzere birçok Sivil Toplum Kuruluşunda aktif olarak görev aldı. 2005 yılından bu yana Pendik ilçesinin yerel ekonomik kalkınma hedeflerine katkı sunan Pendik Sanayici ve İşadamları Derneğinde (PESİAD) Kurucu Başkanlık ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü.

31 Mart 2019,da Pendik Belediye Başkanlığına seçildi.

Evli ve üç kız çocuk babasıdır.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ BAŞKAN ADAYI SÜLEYMAN TARIK BALYALI

üleyman Tarık Balyalı, 1973 (50) İstanbul Pendik’te doğumludur.İlk, orta ve lise öğrenimini Pendik’te tamamlayan Balyalı, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunudur.Tarık Balyalı, Yüksek Lisans eğitimini Okan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe ve Denetim Bölümü’nde tamamladı.

1995 yılında CHP üyesi olarak siyasete adım atan Bayalı, 1996 yılında CHP Pendik Gençlik Kolu Başkanlığı görevini yürütmüştür. 1998-1999 CHP İstanbul İl Gençlik Kolu Başkan Yardımcılığı gibi ön görevlerde de yer almış olan Balyalı gençlik kollarında ve ana kademede İlçe, İl ve Kurultay Delegelikleri yapmıştır. İlçe ana kademede iki dönem Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam eden Tarık Balyalı, bir dönem İlçe Sekreterliği görevini yürütmüştür. İSMMMO Meslek Yasası Komite Üyeliği, KAFFED (Kafkas Dernekleri Federasyonu) Yönetim Kurulu Üyeliğinde görev yapan Tarık Balyalı Kuzey Ormanları Savunması Aktivistliği gibi görevlerde üstlenmiştir. 2009 yılında Pendik Belediyesi Meclis Üyeliğine seçilen Tarık Balyalı, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye v Başakan Adayı ve Pendik Belediye Meclis Üyeliklerine seçilmiştir. Pendik Belediye Meclisinde Grup Başkan Vekilliği yapmış olan Bayalı, Denetim Komisyonu Üyeliği, İBB’de Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği gibi görevlerde de yer almıştır.  2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Pendik Belediye Meclis Üyeliğine seçilmiştir. 2023 yılında CHP Pendik belediye başkan adayı olarak açıklanan Tarık Balyalı siyasi kariyerine devam etmektedir.

Tarık Balyalı, İstanbul’un Pendik ilçesinde doğmuştur. 50 yaşında olan Balyalı, evli ve iki çocuk babasıdır.

İYİ PARTİ BAŞKAN ADAYI SÜLEYMAN TURAN

üleyman Turan, Ağrı – Patnos 08.09.1978 doğumludur. İki çocuk babasıdır. İstanbul Teknik Üniversitesi mezunudur. Yaklaşık 30 yıldır Pendik’te ikamet etmektedir. Sanayi ve gıda sektöründe iş yapmaktadır.
Siyasi hayatı, orta okul yıllarında Kaynarca Ülkü Ocakları ile başladı.
1995 yılında DYP Pendik Gençlik Kolu Teşkilat başkanı olarak görev yaptı. Sonrasında, İYİ Parti Kartal ilçe kurucusu ve başkan yardımcısı, genel merkez STK koordinatörü olarak; şu an Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Burak Akburak ile çalıştı. 2017 yılında İYİ Parti’ye geçti. Kuruluş aşamasındaki çalışmalara da bizzat katıldı, görev aldı. 28.11.2018 tarihinde Pendik İlçe Başkanlığına atandı. 5 ay kadar sonra da olağan kongre ile tekrar ilçe başkanı seçildi.
Yaklaşık 5 yıldır İYİ Parti Pendik ilçe başkanlığı görevini yürütmekte.

YENİDEN REFAH PARTİ BAŞKAN ADAYI FAHRETTİN KARAKURT

28 Mart 1967 İstanbul doğumlu. Baba tarafından Erzurum, Anne tarafından Kars Sarıkamışlı.

İlkokulu Ankara Ahmet Vefik Paşa ilkokulunda okudu. Ortaokulu Pendik Lisesinde bitirdi.

Gebze Teknik Enstitüsü Elektrik ve Elektronik bölümünden mezun oldu.  

Erzurum Atatürk Üniversitesi Yerel Yönetimler, Yönetim ve Organizasyon bölümü mezunudur.

1978 yılından bu yana Pendik’te oturmaktadır.

Türkiye Liman Dok Gemi İş Sendikası ve Türk Harb-İş sendikalarının çeşitli kademelerinde yöneticilik yaptı.

Siyasete 1990 yılında Refah Partisi ile başladı, Refah Partisi Tuzla İlçe Başkan Yardımcılığı, Fazilet Partisi Pendik İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 1999- 2004 yılları arasında 9.Dönem İstanbul İl Genel Meclisi Üyeliği yaptı. Bu dönemde Fazilet Partisi’nin kapanması sebebiyle görevine Saadet Partisi’nde devam etti.

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatı sonrasında uzun süre siyasete uzak kaldı.

Yeniden Refah Partisi’nin kurulması süreci ile birlikte Yeniden Refah Partisi Kurucu İlçe Başkanı oldu.

Halen 2. Olağan Kongresini yapmış olan Yeniden Refah Partisi Pendik İlçe Başkanlığı görevine devam etmektedir.

Evli 3 Çocuk Babası olup kamudan emeklidir.

Özel sektörde yöneticilik yapmaktadır.

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ BAŞKAN ADAYI ADEM KARSLI

Erzurum Horasan doğumludur. İlk ve ortaokulu Sakarya’da, lise ve üniversite eğitimini İstanbul ve Kocaeli’de tamamlamıştır. Matematik ve iktisat eğitimini tamamladıktan sonra, eğitim sektöründe ticari faaliyetlerde bulunmuştur. İstanbul Maltepe’de Özel Göktürk Eğitim Kurumu’nun yöneticiliğini ve ortaklığını yapmaktadır. Öğrenci ve Yaşam Koçluğu yapmaktadır.İyi derecede İngilizce bilmektedir. Yesevi Kültür Ocakları Derneği Genel Başkanlığı yapmıştır. İstanbul Kültür Eçileri Derneği Genel Sekreterliği yapmıştır. İstanbul Horasanlılar Derneği üyesidir.Evli ve bir çocuk babasıdır.

Benzer Videolar