Yayalar Mahalle Muhtarı Oğuzhan Atasayın Gündem 34 Tv’ye Konuştu
MUHTARI ÇOCUKLAR ÇOK SEVİYOR..
Bu Hafta Alanında İz Bırakanlarda Pendik İlçesinin Yayalar Mahallesinin Sevilen ve Aynı Zamanda İki Dönemdir Görev Yapan Tecrübeli Muhtarı Sn Oğuzhan ATASAYIN’nın Misafiri Olduk.
Ziyaretimiz Esnasında Çocuklardan Muhtar Oğuzhan ATASAYIN a Yoğun Bir İlginin Olduğunu Gördük
Sadece Çocuklar Değil Seçmenlerinin de İlgisi Fazla Gerçekten Muhtarımız Alanında İZ Bırakmış.Nedenini Sorduğumuzda Kendisinin Köyün Yerlisi Olduğunu Herkesin Tanıdığını Ve En Önemlisi Halka Dokunan Muhtar Olduğunu onun Neticesinde Bu Sahnelerin Yaşandığını söylediler .
Ayrıca Bürokrasi ile ikili ilişkilerinini iyi olduğunu Devlet kurumlarımız ile uyum içinde çalıştıklarını Mahallenin Sorunlarına Hızlı Bir Şekilde Eğildiklerini söylediler.
Yayalar Mahallesinin Tarihçesine şöyle bir değinecek olursak;
Pendik yöresinin en eski Türk yerleşimi olan Yayalar’ın tarihçesi Velibaba’dan çok daha eskiye, 1300’lü yıllara dayanıyor.
Bu bölge, 1328 Yılında, Orhan Gazi önderliğinde İstanbul’a doğru yürüyen Osmanlı Ordusu’nun Aydos Kalesi’ni fethetmesiyle Osmanlı topraklarına katılır. Ardından, bu bölgenin Türkleştirilmesi için, o dönemde ‘’Yayalar’’ olarak da adlandırılan piyade askerler buraya yerleştirilir ve bu köyün ismi yaklaşık 700 yıl boyunca, değişmeden bugüne kadar gelir.
Yayalar, temiz havası, başta nar olmak üzere çeşitli meyve ağaçları, halen devam eden köy hayatı, sıcak insan ilişkileri dışında, barındırdığı tarihi eserlerle de dikkat çekiyor.
Yapılan Röportajda Oğuzhan Atasayın Yayalar Mahallesi hakkında şu sözlere yer verdi:
10 yıldır mahallede muhtarlık yapmaktayım mahallemiz çok eski bir tarihe dayanan bir köydü bende bu köyde doğup büyüdüm.Yayalar mahallesi 13.000 civarında nuıfusu olan asagı yukarı 10.000 seçmeni olan bir mahalle.
Muhtarlık olarak biz vatandaşlarımıza her türlü sosyal yardımda bulunuyoruz , gençlerimize burs yardımında bulunuyoruz. Muhtarlıktan çıkarılan belgeden muhtarlık olarak hiçbir ücret talep etmiyoruz. 2021/2022 yılında bayanlarımıza hizmet vermek amacı ile dikiş nakış öğrenmeleri ve üretmeleri için kendi imkanlarımız ile dükkan tuttuk ve bu hizmete hala devam ediyoruz.
Şubatta yaşadığımız elim hadise olan 11 İlimizi kapsayan depremde 8 kamyon erzak ve ihtiyaç malzemesi gönderdik ve mahallemize gelen depremzedelere de gerekli tüm yardımlarda bulunduk.
Mahallemize 2018 senesinde imar uygulaması geldi 700 yıllık bir tarihi olmasına rağmen imar uygulamamız biraz daha geç geldi. Mahallemizin geneli bu durumdan memnun modernleşmek açısından. Bu imar uygulaması kapsamında yeni bir muhtarlık binası yapıldı,spor kompleksi ,yol , cadde, trafik ışıkları çocuk parkı yapıldı, halk ekmek açıldı, Yağmur suyu kanalları yapıldı ve yeni açılan 1 parka 1 de sokağa Şehit isimleri verildi biz özellikle bunu Belediye Başkanımızdan talep ettik sağolsun kendileri bizi kırmadılar''dedi.
Kendilerine verdikleri samimi röportajdan ötürü Gündem 34 TV olarak teşekkürlerimizi bildiririz.