pet shop Kedi maması Köpek maması
evden eve nakliyat
DOLAR 34,2950 0.1%
EURO 37,0043 0%
ALTIN 3.016,23-0,37
BITCOIN 2279531-0.96303%
İstanbul
18°

AZ BULUTLU

18:19

AKŞAMA KALAN SÜRE

Gümüşhane Kelkit Derneği Pendik Yenişehir Mesire Alanında Piknik Gerçekleştirdi
345 okunma

Gümüşhane Kelkit Derneği Pendik Yenişehir Mesire Alanında Piknik Gerçekleştirdi

ABONE OL
Ağustos 28, 2024 15:57
Gümüşhane Kelkit Derneği Pendik Yenişehir Mesire Alanında Piknik Gerçekleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pendik Kelkitliler Derneği Pendik Yenişehir Mesire Alanında geleneksel 4.Piknik programını Gerçekleştirdi.
Doğal güzellikleri ve yöresel kültürü ile meşhur olan Gümüşhane iliKelkit ilçesinin 25.08.2024 tarihinde Pendik /Yenişehir Mesir Alanın da gerçekleştirmiş olduğu pikniğine katılarak yöresel kültürlerine şahit olduk.


Program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın çoşkuyla okunması ile başladı.
Dernek başkanı Yahya Polat selamlama konuşması yaptı ardından
Güdef genel başkan vekili ve Kelkit’e- der başkan yardımcısı Sami Daltaban derneğin bir yıllık icra ettiği faaliyetlerini anlattı
Çocuklar için herşeyin düşünüldüğü programda oyun parkurları kurularak gün boyu çocukların eğlenmesi sağlandı çocuklara Osmanlı macunu ikram edildi.
palyaçolar gelerek çocuklara yüz boyama, sosis balon ve kültürel oyunlar oynattı.
Etkinlik boyunca yöresel türküleri ile Gümüşhaneli ses sanatçısı Yıldırım Gömleksiz alandaki kelkitlileri çoşturdu horonlar oynandı halaylar çekildi Etkinliğin ilerleyen saatlerinde Kelkitli TRT Sanatçısı Mahmut Polat sahnede kendisine ait bir türküyü Yıldırım gömleksizin daveti üzerine düet yaparak okudu.
Piknik programına çok sayıda protokol davetlisi katıldı
Başta (GÜDEF) Gümüşhane Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Sayın BİROL BOZ olmak üzere çok sayıda il ilçe ve köy dernek başkanları katılım sağladı ayrıca siyasi parti temsilcilerinden AKP Pendik belediye meclis üyesi dursun Gürer ve mahalle temsilcileri CHP Pendik belediye başkan adayı Tarık Balyalı ve meclis üyeleri
SAADET PARTİSİ Ankara milletvekili Mesut Doğan pendik belediye başkan adayı İsmail Haskul Pendik ilçe başkanı Yasin Kadıoğlu
Erzincan Refahiye Kazören köyü dernek başkanı Fazıl Çilekçi ile ismini sayamadığımız çok sayıda davetli vardı.
Daha sonra kelkitliler geleneksel hale getirdikleri piknik Ağası yarışmasını yaptılar çok çekişmeli ve heyecanlı geçen yarışmaya gençlerinde katılım sağlaması heyecanı artırdı önceki piknik ağası
Yusuf Polat’tan ağalığı mevcut yönetim kurulu üyesi Kerim Tanyeri 50 bin tl bağışlayarak kazandı.
SMA hastası çocuklarımızı unutmayan Kelkitliler piknik alanında DMA hastası çocukları için kermes etkinliği yapan aileye destek verdi.
Kelkit’in meşhur olan doğal güzellikleri , ovası , tarihi yapıları , yöresel lezzetleri ,kültürel etkinliklerinin hepsine şahit olduk.
Piknik sonunda etkinliklerine katılan çocuklarımıza KELKİT-DER anısına katılım sertifikası vererek çocukların gönülleri alındı.
KELKİT-DER geçtiğimiz Ramazan 413 çocuğumuzun bayramlık giyim ihtiyaçlarını karşılayıp 300 Aileye kumanya yardımı 429 aileye de zekat zarfı dağıtarak toplam 1 milyon 92 bin tl yardım yaparak sosyal dernekçilik bu anlayışını ortaya koymuştur.
Bu yönleri ile kelkitlilerin yardımsever ve paylaşımcı yönlerinin ortaya çıktığını görüyoruz.
Piknik boyunca aileler ve çocuklar derneğin sunduğu avantajlardan yararlanıp unutamayacakları bir güne imza atmış oldular.Gümüşhane Kelkit Derneği bu piknik etkinliği için 100 Bin TL civarında harcadıklarını belirttiler. Gümşhane’nin Kelkit ilçesi doğal güzellikleri ve Havası ile tarihi zenginlikleri ile öne çıkan şirin bir ilçedir.

Yazar

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP